Rein Veldboer Beeldhouwer

Cursussen

Menu

Cursussen  beeldhouwen met hout
in het atelier van Rein Veldboer

Als je van hout houdt……………………

 

Hout is een mooi, maar ook een weerbarstig materiaal. Daar iets moois van maken.....dat is de uitdaging. Op de cursus wordt geleerd hoe je met goed gereedschap van een stuk hout een door jou gewenste vorm kunt maken. Met beitels, zaag, raspen, schuurpapier en veel geduld. Voor de één is het ambachtelijk werken een belangrijk aspect, voor de ander is het creatief omgaan met dit mooie materiaal aantrekkelijk. Er is met beeldhouwen in hout ( en steen) maar één werkwijze: weghakken. Iets er weer bij plakken kan niet. Je moet dus goed van te voren weten wat je wilt gaan maken. Dit hele proces van ontwerpen en bewerken van het hout wordt tijdens de cursus begeleid. Ieder werkt op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo. Als er genoeg plaats is, kan je op elk moment instappen.
 

Hout en gereedschap is aanwezig, maar zelf een stuk hout meenemen of met je eigen gereedschap werken mag ook. Wilt u meer weten, mail of bel mij voor verdere informatie.
Via contactpagina  of telefoon 0227-512517
Mijn eigen werk is te zien op www.beeldenvanreinveldboer.nl

Het is mogelijk met een groep, 4 tot 6 personen, enkele dagen te plannen om met hout te werken. Dat kunnen zaterdagen en/of zondagen zijn, maar ook doordeweekse dagen.Neem contact met mij voor overleg.


Plaats:  atelier Rein Veldboer, Gemeenelandsweg 92 in Oosterland
Tijd: dinsdag- en woensdagavond van 19.00 tot 22.00 uur
kosten: 20 euro per les

Werkstukken 01

werkstukken van cursisten01

.

expositie Cultuurschuur

Op 4 februari 2024 was de opening van een expositie van cursisten. Zowel vanuit de beginperiode dat ik beeldhouwcursus gaf (2012) als hedendaags. De expositie staat in de centrale hal van het voormalige Gemeentehuis van Wieringerwerf, momenteel de Cultuurschuur. Deze expositie loopt tot 6 april. Openingstijden zijn:maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 10.00 tot 16.oo uur.

.