Rein Veldboer Beeldhouwer

Torso's

Torso 01

Deze torso is gemaakt naar aanleiding van een klassieke gipsen tors uit de kelders van de kunstacademie. Bij de modernisering van het onderwijs in de zeventiger jaren dreigde dit beeld in de container te belanden. Een toenmalig tekenleraar heeft het gered en bij hem thuis in een nis geplaatst.

.

Torso 02

Ongeveer 10 jaar geleden is Torso 1 gemaakt van het harde Merbau. Nu komt er een serie torso van Nederlands hout, zoals esssen en esdoorn. Torso 2 is gemaakt van esdoorn.

.

Torso 03

.

Torso 04

.

torso 05

.

Torso 6

Torso van notenhout

.

torso 7

Torso 7 is gemaakt van Goudreinettenhout. Zie ook torso 8.

.

torso 8

Bij Torso 8 heb ik geprobeerd een minder statisch beeld te maken. Waren de vorige torso's rechttoe, bij deze is er een flinke draaing van de bortkast ten opzichte van de heup. Gemaakt van een stevig stuk Goudreinettenhout, die ik 40 jaar geleden op de kop heb getikt. Er werden toen in de' neus' van Noord Holland ( Hoorn,Mdenblik, Enkhuizen ) massaal hoogstamfruitbomen gekapt. Dit lag aan de weg te koop als kachelhout! Toen ik vertelde aan de eigenaar dat ik er in de verre toekomst beelden van ging maken, mocht ik de grote stukken er gratis tussenuit vissen.

.